Български   English
 
   Лиценз    Кариери    Кандидатстване    Контакти  
Програми за работа Програми за обучение Програми за работа и обучение
 
     
 
  Програми за работа - Англия - Частен бизнес
Англия
Домашни помощници
Хотели и ресторанти
> Частен бизнес
САЩ
Гърция
Канада
Австралия
Западна Eвропа
 Програми за работа - Англия - Частен бизнес

Частен бизнес (self employed)

Присъединяването на България към ЕС през 2007 позволи на българските граждани да пътуват свободно навсякъде в Европейската общност, без да се нуждаят от визи. Поради тази причина, ако имате желание да се установите в друга държава от Европейския съюз, е необходимо да се запознаете с изискванията на законодателството на тази държава. В противен случай може да се окажете в хипотезата на нарушаване на местното законодателство, което води до изключително сериозни санкции.

Ако сте гражданин на някоя от страните членки на ЕС, то от 01.01.2014 г. можете свободно да пребивавате на територията на Обединеното кралство. След тази дата паднаха ограниченията за български и румънски граждани, желаещи да работят и живеят в Англия, като за тази цел вече не са нужни визи и разрешителни. При желание от страна на гражданите на България и Румъния, упражняващи договорно право като студенти (students), работници (workers), самонаето лице (self employed), самоиздържащо се лице (self-sufficient person) или като членове на семейството на такова лице, считано от тази дата могат да кандидатстват за регистрационен сертификат. С него се потвърждава правото им на пребиваване.

Съответно сертификатите са:

  • EEA1 – регистрационен сертификат за европейски граждани, желаещи да пребивават в Англия
  • EEA2 – регистрационен сертификат за член от семейство, който не е от страна членка на ЕС
  • EEA3 – регистрационен сертификат за постоянно пребиваване в Англия на европейски граждани, издава се след 5 години престой в страната.
  • EEA4 – регистрационен сертификат за граждани, имащи право да работят постоянно в Англия, от страна, която не е членка на ЕС; издава се след 5 години.

След 01.01.2014 г., според законодателството на ОК Великобритания легален начин за български гражданин, който има желание да се установи и работи законно във Великобритания, е опцията self employed. Фигурата на self employed /самонаето лице/ във Великобритания се доближава най-много до тази на едноличния търговец (ЕТ) в България. Извършването на дейност като самонаето лице във Великобритания е законно при всички случаи.

За да се регистрирате като self employed /самонаето лице/ във Великобритания, е необходимо да се минат редица административни стъпки. Сред тях са регистрация пред данъчната и митническа администрация на Обединеното кралство, Имиграционната служба, както и да се организира получаването на национален осигурителен номер (NIN), който е единственият задължителен документ за всеки гражданин, желаещ да пребивава на територията на Англия за продължително време. Той се изисква при кандидатстване за дадена работа, при попълване на формуляр за кандидатстване, както и при започване на работа.

Във Великобритания съществуват така наречените имиграционни съветници. Това са фирми, които имат нужните лицензи/сертификати да извършват всички необходими услуги, свързани с регистрацията като самонаето лице /self employed/. Те също така могат да съдействат за организиране на счетоводството на самонаетото лице срещу възнаграждение.

Отношенията между британската фирма и самонаетото лице са извън периметъра на трудовите отношения, а се определят като бизнес (търговски) отношения между 2 равнопоставени търговски субекта.

Ролята на Агенция Нов Век е да набави цялата информация и документи, необходими на кандидатите да се регистрират като самонаети лица във Великобритания, съгласно действащото законодателство. За тази цел Нов Век се кооперира с британски агенции, които представляват лицензирани имиграционни съветници към службата на имиграционния комисионер - OISC и съдействат в процесите по регистрация и установяване на местно ниво.

Съгласно постигнатите договорености между Нов Век и неговите партньори – лицензирани  британски агенции, те таксуват за своите имиграционни и административни услуги и като безплатен бонус към клиентите си могат да предложат връзки и предложения с клиенти, при които самонаетите лица да извършват услугите, предмет на своя бизнес.

 

 
Кандидатствай сега
Принтирай страницата  Към началото
 
Преводи и легализация   Застраховки   Билети   Туристическа агенция Висталис
 
гр. Пловдив, ул. Отец Паисий №14;
тел.: 032 26 88 00; 0897 80 61 86

Програми за работа
Англия
САЩ
Гърция
Канада
Австралия
Западна Eвропа
Програми за обучение
Австралия
Австрия
Белгия
Великобритания
Германия
Гърция
Дания
Израел
Испания
Италия
Канада
Кипър
Малта
Норвегия
САЩ
Финландия
Франция
Холандия
Швеция
Програми за работа и обучение
Англия
САЩ
Франция

© 2000-2018 www.new-century.org. Всички права запазени