Български   English
 
   Лиценз    Кариери    Кандидатстване    Контакти  
Програми за работа Програми за обучение Програми за работа и обучение
 
     
 
  Програми за обучение - САЩ
Австралия
Австрия
Белгия
Великобритания
Германия
Гърция
Дания
Израел
Испания
Италия
Канада
Кипър
Малта
Норвегия
САЩ
Висше образование
Езикови курсове
Финландия
Франция
Холандия
Швеция
 Програми за обучение - САЩ

 

Официално наименование

Съединени Американски Щати, САЩ, Америка

Големи градове

Вашингтон – столица, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис

Територия

9 372 614 км²

Население

300,1 милиона души

Официален език

английски език

Парична единица

американски долар

Посолство на Република България

Embassy of the Republic of Bulgaria
1621 22nd St., NW
Washington DC 20008
тел. +1 (202) 387 0174; +1 (202) 387 0365
факс: +1 (202) 234 7973
www.bulgaria-embassy.org

Визови условия:

При пътуване за САЩ е необходимо да притежавате валиден паспорт и виза. Валидната виза е само входен документ, а продължителността на престоя в страната се определя от имиграционния (граничния) служител. Всеки пътник трябва да е готов да отговори на въпросите му за целта на пребиваването, средствата за издръжка и др. При влизане в страната на граничния пункт се снемат отпечатъци от двата показалеца. Издаденото от имиграционния служител бяло правоъгълно картонче (формуляр I-94) следва да се съхранява в паспорта и да се представи при напускането на страната. Същото служи за доказателство, че посетителят е напуснал САЩ.

Здравеопазване:

Здравеопазванета в САЩ се извършва чрез застраховки. Можете да закупите здравна застраховка от застрахователно дружество - Индивидуална здравна застраховка или Вашият работодател да удържа определена сума от заплатата Ви - Групова здравна застраховка. Независимо кой вариант на здравна застраховка ще позвате, при определяне на най-добрата за Вас трябва да имате напредвид следните данни:

- Премии

  1. - Покритие

  2. - Достъп до лекари, болници, спешна медицинска помощ

  3. - Ограничения

Банкова сметка:

Когато пристигнете в САЩ, Вие трябва да си откриете банкова сметка в местния банков клон. Определете какви услуги са важни за Вас – Достъп до банкомат, ниски такси, обслужване на клиентите по телефон, интернет банкиране и т.н. След като изберете най-подходящата за Вас банка, трябва да си запазите час. Необходимите документи за откриване на банкова сметка са:

  • паспорт

  • заявление

  • депозит за откриване на банкова сметка – обикновено в размер около 100$.

Известните банки в САЩ са: Ситибанк, Банк ъф Америка, Чейз Манхатън Банк, JP Morgan Bank, Уелс Фарго Банк и др.

Комуникации:

- телефон - Американската телефонна система е ефективна и достъпна. Има улични телефони по цялата страна. Те работят с монети, кредитни карти и телефонни карти, които можете да купите във всеки магазин. Препоръчваме Ви да ползвате обществен телефон на някой от основните доставчици на този вид услуга като – Bell Atlantic, Southern Bell или Pacific Bell. Друг вариант е да ползвате клетъчен телефон. Таксите за предлатени услуги започват от 29,90$. Имайте напредвид, че всеки вид разговор - в щата, в друг щат, извън САЩ, се таксува по различен начин. Петте основни мобилни оператора в САЩ са: AT&T Mobility, Verizon Wireless, Sprint Nextel, T-Mobile, Alltel.

- интернет - Ако Вие сте наели квартира и имате кабелна мрежа, Вие можете да се обърнете към един от многото Интернет доставчици. Ако използвате телефонната мрежа ще Ви струва по-малко. Бродбанд е за по-бърза връзка и е малко по-скъпо. Има много Интернет клубове навсякъде. Много местни библиотеки също имат такива услуги и могат да Ви предложат свободен Интернет достъп и компютърни услуги.

Квартири:

Обявите за квартирите се публикуват в местната преса-вестници, но може също да съществуват агенции за недвижими имоти и квартирни агенции, които работят с квартири под наем. Прозорците на магазините също се използват като място за реклама на квартири под наем. Ако използвате агенция за наемане на квартира, трябва да очаквате малко по-големи разходи.

Транспорт:

Масови (обществени) транзитни системи съществуват в големите градове като Ню Йорк, където действа едно от най-натоварените в света метра. С няколко изключения американските градове не са толкова гъсто населени като останалите части на света. Ниската гъстота от части е резултат от големите нужди на американските домакинства от собствени автомобили. Щатите са уникални с високия си брой частни пътнически железопътни пътища. Въздушните превози са предпочитан начин за превоз на пътници за дълги разстояния. По отношение на пътниците 17 от тридесетте най-натоварени летища в света за 2004 са в Щатите включително и най-натовареното – „Международно летище Хартсфийлд-Джаксън Атланта“. По отношение на превоз на товари, 12 от тридесетте най-натоварени летища в света са в САЩ, включително и най-натовареното в света – „Международно летище Мемфис“. Няколко основни морски пристанища се намират в САЩ; трите най-големи са калифорнийските „Пристанище Лос Анджелис“ и „Пристанище на Лонг Бийч“ и „Пристанище на Ню Йорк и Ню Джърси“, са сред най-натоварените в света. Вътрешността на САЩ също е свързана чрез основен корабоплавателен канал през морския път Св. Лоурънс и реката Мисисипи.

Работа:

Няма ограничения да започнете работа на непълен работен ден по време на Вашето обучение и на пълен работен ден по време на ваканциите.

 
Кандидатствай сега
Принтирай страницата  Към началото
 
Преводи и легализация   Застраховки   Билети   Туристическа агенция Висталис
 
гр. Пловдив, ул. Отец Паисий №14;
тел.: 032 26 88 00; 0897 80 61 86

Програми за работа
Англия
САЩ
Гърция
Канада
Австралия
Западна Eвропа
Програми за обучение
Австралия
Австрия
Белгия
Великобритания
Германия
Гърция
Дания
Израел
Испания
Италия
Канада
Кипър
Малта
Норвегия
САЩ
Финландия
Франция
Холандия
Швеция
Програми за работа и обучение
Англия
САЩ
Франция

© 2000-2018 www.new-century.org. Всички права запазени