Български   English
 
   Лиценз    Кариери    Кандидатстване    Контакти  
Програми за работа Програми за обучение Програми за работа и обучение
 
     
 
  Програми за обучение - Израел
Австралия
Австрия
Белгия
Великобритания
Германия
Гърция
Дания
Израел
Висше образование
Испания
Италия
Канада
Кипър
Малта
Норвегия
САЩ
Финландия
Франция
Холандия
Швеция
 Програми за обучение - Израел

 

Официално наименование

Израел

Големи градове

Йерусалим – столица, Тел Авив, Нетания

Територия

20 770 км²

Население

7,1 милиона души

Официален език

иврит и арабски език

Парична единица

шекел

Посолство на Република България

Embassy of the Republic of Bulgaria
Leonardo da Vinchi Street, 21
Tel Aviv 64 733
тел: +972 (3) 696 1361
факс: +972 (3) 696 1430
www: www.mfa.bg/tel-aviv

Визови условия:

На 15 юли 2007 г. влезе в сила Споразумението между правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за отмяна на визовите изисквания за техните граждани, подписано в София на 11 юни 2006 г. След влизането в сила на Споразумението българските граждани, притежаващи валидни обикновени паспорти, могат да влизат, да преминават транзит и да пребивават на територията на Държавата Израел без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. В случай, че български граждани желаят да пребивават на територията на Държавата Израел за срок по-дълъг от 90 дни в рамките на 6 месеца, да работят или да упражняват дейност, свързана с получаване на доходи, трябва да бъдат предварително снабдени с необходимия вид виза.

Здравеопазване:

Здравната система на Израел е взела най-добрите неща от здравната система на САЩ. Повечето от висшите учебни заведения включват в таксата за обучение и здравна застраховка. Ако застраховката не е включена в цената, трябва да се свържете с избраната от Вас застрахователна компания и да започнете да внасяте вноски. Можете да направите застраховка и в България преди заминаването Ви за Израел.

Банкова сметка:

Само израелски граждани могат да си отворят банкова сметка в Израел. Затова е необходимо преди да заминете да се обучавате в Израел да си направите дебитна карта за чужбина в някоя от банковите институции в България. Повечето от банковите дебитни карти, издадени в България работят и в Израел. Трябва само да проверите точно кои банкомати ще приемат картата.

Комуникации:

- телефон – Можете да си закупите два вида карти за ползване на мобилен телефон:

- с договор – Можете да сключите договор за доставка на мобилни услуги с една от следните компании: Amigo, Israel Phones, Talk N Safe.

- предплатена карта – Talkman card – предплатена карта можете да закупите или в магазин на една от следните мобилни компании - Cellcom, Orange или в най-близкия магазин до Вас.

- интернет – Повечето от висшите учебни заведения предлагат интернет зали, в които можете да ползвате интернет. Разбира се времето в тези зали ще е ограничено, защото всички студенти трябва да имат време за достъп до интернет. Много от заведенията разполагат с Wi-Fi връзка. В някой от заведенията достъпът до интернет се ползва срещу заплащане.

Квартири:

Повечето висши учебни заведения разполагат с общежития, в които можете да отседнете по време на Вашето обучение.

Ако решите да отседнете в частна квартира или хостел, можете да погледнете на таблото за информация в учебното заведение, в което ще се обучавате. Също така информация за актуални свободни квартири можете да намерите на следните интернет адреси;

Транспорт:

Транспортът в Израел е добре развит и непрекъснато се обновява. Израел има добре развита автобусна система, тъй като автобусите са основна форма на обществения транспорт в страната. Най-голямата автобусна компания в страната е Egged Bus Cooperative – www.egged.co.il. Най-голямото летище в страната се намира в Бен Гурион, в близост до Тел Авив – www.iaa.gov.il/Rashat/en-US/Airports/BenGurion. Най-голямата авиокомпания в Израел е EL AL Israel Airlines – www.elal.com .

Работа:

Няма ограничение да започнете работа на непълно работно време по време на Вашето обучение, стига работата да не пречи на Вашето обучение.

 
Кандидатствай сега
Принтирай страницата  Към началото
 
Преводи и легализация   Застраховки   Билети   Туристическа агенция Висталис
 
гр. Пловдив, ул. Отец Паисий №14;
тел.: 032 26 88 00; 0897 80 61 86

Програми за работа
Англия
САЩ
Гърция
Канада
Австралия
Западна Eвропа
Програми за обучение
Австралия
Австрия
Белгия
Великобритания
Германия
Гърция
Дания
Израел
Испания
Италия
Канада
Кипър
Малта
Норвегия
САЩ
Финландия
Франция
Холандия
Швеция
Програми за работа и обучение
Англия
САЩ
Франция

© 2000-2018 www.new-century.org. Всички права запазени